• Levertijd 1 tot 2 werkdagen
  • Levertijd Biothane lijnen 3 tot 4 werkdagen
  • GRATIS verzending vanaf € 30,00

BIOTHANE DE VERVANGER VOOR LEER!

Hoewel Biothane voor vele nog een onbekend materiaal is, is het al sinds 1977 op de markt. Biothane is een gecoat band dat kan worden gebruikt voor allerlei doeleinden. Het is een zeer goede vervanger voor leer, nylon of vinyl.

 

Voordelen van biothane

* Het is duurzaam: bestand tegen schuren, het weer en zelfs chemicaliën. (niet bestand voor honden die op de lijn kauwen tijdens een wandeling)

* Het is zeer makkelijk schoon te maken: het kan tegen zand, vuil, zweet en dergelijke en blijft daarbij soepel. Het is heel makkelijk met een vochtige doek schoon te maken en kan zelfs in de vaatwasser.

* Het absorbeert geen water. Het dringt niet door tot de Biothane en tast het niet aan, dus ook grip tijdens regen en ideaal om mee te zwemmen. Geen stinkende lijnen meer 😉

* Het blijft flexibel bij koud weer en is U.V bestendig.

In diverse kleuren leverbaar (zie tabel)

* Biothane halsbanden worden met de hand gemaakt.

* Halsbanden kunnen worden verstuurd als brievenbuspakket of ophalen op Locatie

* Gemiddelde levertijd is 4 werkdagen.


               KleurtabelHexa Coated webbing kleuren

Wat is Hexa Coated webbing?

Deze coated webbing is gemaakt van synthetisch PVC (polyvinylchloride) en is duurzamer, reinigbaar, sterker en gemakkelijker te onderhouden dan gewone textiellint. Dit is een goedkoper alternatief voor natuurlijk leer, dat door zijn eigenschappen in veel opzichten is geëgaliseerd. Het is slijtvast, 100% water- en bacteriebestendig en rekt niet. Het is favoriet voor halsbanden, riemen.


halfcheck halsbanden hebben geen wurgfunctie. Deze band dien je zodanig passend te maken dat als de hond onverwachts trekt aan de lijn deze aansluit om de nek. Loopt de hond netjes mee dan zit deze band losjes om de nek.

Biothane halfcheck

 

Verstelbare halfcheck met clipsluiting.

Omdat er een clipsluiting aan zit hoeft de halsband eventueel niet over de kop van de hond. Ook dient deze clip als veiligheid. Mocht de hond ergens achter blijven haken kun je de halsband altijd losklikken.

Leverbaar in 19mm en 25mm breed

Biothane Halfcheck

 

Verstelbare halfcheck met clipsluiting. Luxe uitvoering.

Omdat er een clipsluiting aan zit hoeft de halsband eventueel niet over de kop van de hond. Ook dient deze clip als veiligheid. Mocht de hond ergens achter blijven haken kun je de halsband altijd losklikken.

Leverbaar in 19mm en 25mm breed

 

PVC Hexa Coated Webbing Halfcheck

 

Een flexibeler, lichtere en goedkopere alternatief voor Biothane.

Verstelbare halfcheck.

Biothane halsband

 

Halsband met clipsluiting. 16mm, 19mm of 25mm.

Halsband van PVC Hexa Coated Webbing


* In leuke kleuren leverbaar.
* Breedte halsband 25mm
* Halsomtrek tussen de 30 en 45cm
* In zwart of chroomkleur afwerking.